За кілька днів українка, родом з Дрогобиччини, стане першою жінкою-диригентом на світовому оперному фестивалі

Оксана Линів стане першою жінкою, яка диригуватиме на Байройтському фестивалі. Подія відбудеться цієї неділі, 25 липня.

Оперний фестиваль вважають найпрестижнішим у світі. Про те, що українці випала честь виступати на ньому, стало відомо ще минулого сезону. Весь цей час Оксана Линів наполегливо готувалася до заходу.

Новина про те, що у 2021 році за диригентським пультом стоятиме жінка, буквально сколихнула культурний світ. Що й не дивно, адже за 145 років існування відомого фестивалю таке сталося уперше. Керівниця фестивалю і правнучка композитора Катаріна Вагнер довгий час тримала у таємниці ім’я диригентки. Це було так званою головною оперною інтригою року.

“Не маю слів, щоби пояснити, що я зараз відчуваю – це надзвичайно хвилююче та відповідально водночас! Таке запрошення є великою честю для мене!” – написала Оксана Линів у фейсбуці, повідомивши про свою участь у фестивалі.

Оксана Линів представить твір “Летючий голландець” на відкритті фестивалю вже за кілька днів. Подія відбудеться у німецькому місті Байройт. Там будуть представлені вистави опери німецького композитора Ріхарда Вагнера. Фестиваль проводять у театрі, який спеціально для нього спроєктувати та побудували під керівництвом Вагнера.

ВАРТО_знати: дідусь і батько Оксани Линів народилися та зростали в селі Опака на Дрогобиччині. Дідусь Дмитро Линів був шкільним учителем музики, диригентом церковного хору у місцевій церкві. Батько Ярослав Дмитрович Линів вчився у Дрогобицькому музучилищі та ДДПІ ім. І.Франка на музичному факультеті.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top