Сортування сміття у Дрогобичі. З чого почати?!

Ви, мабуть, чули про те, що з 1 січня 2018 року громадяни України зобов’язані сортувати всі побутові відходи за видами.

Це вимога закону «Про відходи».

Однак цей закон, фактично, не працює.

Згідно з документом, сортувати мають усі побутові відходи на придатні до перероблення, небезпечні, і такі, що підлягають захороненню.  

Причин чому закон не працює багато це і – відсутність інфраструктури, адже місцеві органи влади так і не спромоглися забезпечити належну кількість відповідних сміттєвих баків.

Також сюди відносимо неналагоджену робота сортувальних станцій, яких, фактично, не існує, а сміттєпереробні заводи взагалі відсутні як явище, також існує низька сортувальна культура у населення, адже навіть без належної інфраструктури, сортувати сміття, чи його частину – можна і як виявилося, багато хто так робить.

Для Дрогобиччини сміття – це проблема №1. Зокрема через блокування сміттєзвалища у Брониці, Дрогобицький район залишився без діючого механізму поводження зі сміттям. Якщо можна так сказати, попередня сміттєва доктнина, яка вибудовувалася виключно на тому, що сміття возиться у Броницю, поламалася, а нової ще не придумали. Вивозити його немає куди, а перспектива вирішити цю проблему глобально, збудувавши, наприклад, потужний сміттєпереробний завод, залишається примарною.

Однак й у таких умовах тут є люди, які попри все, сортують сміття, чим покращують екологію, заробляють і, зрештою, роблять наше місто чистішим.

***

Над відео працювали Олег Дьорка та Тарас Іванишин

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top