Жорсткий карантин знову у низці регіонів України: як зустріли заборони в областях

Вінничина на порозі червоної зони карантину, а Житомирщина входить до обмежень, починаючи від післязавтра

Лідери, за поширенням коронавірусу в Україні залишається – Вінниччина, Прикарпаття, Житомирщина та Буковина.

З 1 березня, Буковина почервоніла офіційно. Але місцева влада поступово сама вводила обмеження: учнів та студентів перевели на дистанційне навчання, зачинили заклади громадського харчування. А від сьогодні заборони стають ще суворішими. Припиняють роботу ТРЦ, спортзали, кінотеатри. Ресторани працюють на винос.

Дозволили працювати лише крамницям, де торгують їжею, побутовою хімією чи харчуванням для тварин. А от громадський транспорт працює без змін, як і раніше перевозить пасажирів тільки на сидячих місцях. Поїзди також ходять за графіком. Закрили один із найбільших непродовольчих ринків України – «Калинівський». Підприємці – протестують. Більше сотні працівників базару прийшли під ОДА. Вони вимагали, аби їм дозволили працювати або  виплатили компенсацію.

У Чернівцях через критичний брак ліжок у міських лікарнях, хворих на коронавірус почали перевозити до найближчих районних медзакладів.

А от Вінничина на порозі червоній зоні карантину. За останню добу в регіоні – майже 600 хворих на коронавірус, і це – найвищий показник за Україні.

Житомирщина входить до червоної зони починаючи від післязавтра – 3 березня. Кількість хворих за тиждень зросла в три рази.

Медики закликають до вакцинації, але на сьогодні на Житомирщині вакцинувалися лише 150 медиків. Це – лише кожен 25 лікар, хоча вакцини для них достатньо. Тож попри новий спалах епідемії самі лікарі не дуже хочуть вакцинуватися.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top