Дрогобич презентує свій туристичний досвід у Ворохті. Чим цікавий край

5-7 лютого, у селищі Ворохта Івано – Франківської області, туристичний актив Дрогобича презентував свою стратегію розвитку індустрії мандрів. Про це повідомив директор туристично-інформаційного центру Ігор Чава. Карпатський високогірний курорт він відвідав разом з автором бренд-буку Дрогобича Олегом Білим.

ВАРТО_знати: у Ворохті знаходиться один з найдовших аркових залізничних мостів Європи 19 століття з каменю. Його ще називають “Старий австрійський міст”.

Найбільший міст Ворохти – лише частина інфраструктурного проєкту, який до кінця 19 століття, напередодні свого розпаду, встигла втілити в життя Австро-Угорщина.

До появи залізниці Ворохта була маленьким селом. З невідомої глибинки ця частина Карпат на початку 20 століття перетворилася на популярний європейський курорт.

У 2000 році, прямо навпроти віадука, “Укрзалізниця” побудувала так званий “міст-дублер”. З тих самих пір стару австрійську будову за призначенням не використовують. Але, як і раніше, вона приваблює туристів з усієї України.

Саме у Ворохті знаходяться найвисокогірніші санаторії – на висоті 850 м над рівнем моря – два санаторії туберкульозного профілю “Гірське повітря” і “Ворохта”.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top