Росіяни вбили на Донбасі медика, який евакуйовував тіло загиблого солдата

Російсько-окупаційні війська вкотре порушили усі моральні та гуманітарні норми і обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, котрий сьогодні, 13 липня, загинув підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Отримавши підтвердження режиму «Тиша» група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування.

Підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм. Наразі тіла загиблих та поранений воїн знаходяться на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що це третя смерть українських військових за сьогодні.

Бойовики вели вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї по позиціях українських військових неподалік Славного. Унаслідок обстрілу один військовий загинув.

Ще одна втрата спіткала ЗСУ поблизу населеного пункту Зайцеве. Там під час виконання бойового завдання внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав важке поранення, несумісне з життям.

Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих українських героїв.

Нагадаємо, що 10 липня на Донбасі загинув Тарас Матвіїв, військовий з Львівщини, з Жидачева.

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

scroll to top