Що робити, якщо загубив картку банку

Життя сучасної людини важко уявити без банківських карток. Це зручний інструмент для оплати покупок чи здійснення платежів. Однак, на жаль, ніхто не застрахований від втрати чи крадіжки картки. Що робити і куди бігти у такому випадку? Докладно про це у статті.

Як діяти у разі зникнення картки

Якщо ви помітили відсутність платіжної картки, її необхідно терміново заблокувати. Зробити це можна у найближчому відділенні вашого банку, зателефонувавши на гарячу лінію оператора або ж через онлайн-банкінг. 

Якщо ми говоримо про мобільний банк, такий як sportbank, заблокувати картку швидко можна в додатку або написавши у зручному месенджері команді підтримки. Як свідчать відгуки про sportbank клієнтів, оператори на зв’язку 24/7. Тож заблокувати картку можна у будь-який час доби.

Як самостійно заблокувати картку sportbank:

  1. Відкрийте додаток.
  2. З головного екрану у розділі «Картка» зробіть свайп ліворуч.
  3. Натисніть кнопку «Тимчасово заблокувати».

Якщо раптом виявиться, що ви забули картку вдома, на роботі тощо, тимчасове блокування допоможе швидко її відновити. Якщо пластик все-таки втрачено, у цьому ж меню можна замовити його перевипуск.

Віртуальна карта перевипускається безкоштовно. Актуальну вартість перевипуску пластику дивіться на сайті банку в розділі «Тарифи». Чи можливе відновлення картки зі старим номером? Ні, на жаль, це неможливо.

Рахунок клієнта залишається незмінним. Тому якщо на втраченій картці були кошти, не хвилюйтеся: банк переведе їх вже на новий пластик чи віртуальну картку в додатку. Також гроші можна забрати у касі банку. 

Що робити, якщо зловмисники викрали кошти з картки

Якщо злочинці все ж встигли вивести гроші з вашої картки, необхідно звернутися до поліції з відповідною заявою. Укажіть якомога більше подробиць — час списання, суми, з яким інтервалом відбувалися списання коштів тощо.

Також варто написати заяву на опротестування банківських операцій у відділенні банку чи зв’язатися зі службою підтримки. Якщо з моменту зникнення коштів не минуло 24 години, банк може відмінити здійснені транзакції чи повернути гроші після з’ясування всіх обставин.

Висновки

Хоч втрата платіжної картки — подія не з приємних, оперативне реагування допоможе мінімізувати неприємні наслідки. Нехай ваша банківська картка завжди буде з вами!

Share this post

scroll to top