«Дехто визнає проблему лише, коли сам захворіє». Чуба прокоментував репортаж зі Стебницької лікарні

скріншот з відео Варто

«Пандемія – це фейк, її придумали, щоб знищити людей, «Коронавірус не небезпечніший за застуду, а влада нас дурить!..». Кількість таких повідомлень у соцмережах лише зростає. Люди пишуть, що не знають жодної людини, яка б захворіла на коронавірус тому не можуть вірити, що він існує.

Щоб показати читачам, що проблема є, журналісти Варто відправились у Стебницьку інфекційну лікарні, де лікують хворих на коронавірус. Але до сюжету традиційно посипались коментарі про “вигадану” пандемію. Що палати порожні і хворих одиниці. А тим, що є, приписують неправдивий діагноз лікарі.

Реакцію деяких людей прокоментував начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба:

«Медики не будуть звертати увагу на ті коментарі, на заяви про те, що хвороби такої немає. Мовляв, показали трьох пацієнтів і розказують, що лікарня переповнена. Це все дурниці, які я навіть не хочу коментувати».

Чуба наголосив, що на жаль, багато наших громадян переконуються тільки тоді у наявності проблеми, коли сам захворіє, або хтось з рідних попадає в лікарню:

Коли це не стосується тебе, чи твоїх рідних, здається, що це не твоя проблема. Її або нема, або вона не настільки виражена, як її припідносять. Насправді – це не так. Проблема є. Констатуємо той факт, що люди помирають, переважно, які мають супутню патологію».

У Стебницькій міській лікарні станом на сьогодні перебуває 52 пацієнта, у реанімації – 10. Максимум медичний заклад може прийняти 60.

«Стаціонар заповнений практично на 100%… Потреба в госпіталізації з кожним днем зростає», – зазначив Володимир Чуба.

Якщо місць у Стебницькій лікарні бракуватиме, пацієнтів шпиталізуватимуть в інші лікувальні установи області, які визначені опорними у боротьбі з коронавірусом. Водночас, посадовець наголосив, що ситуація з вільними місцями на Львівщині є досить напруженою.

Репортаж з лікарні, де лікують хворих на коронавірус. Стебник (ВІДЕО)

Репортаж з лікарні, де лікують хворих на коронавірус. Стебник (ВІДЕО)“Від коментарів та ненависті в Інтернеті у нас опускаються руки”, – лікарі Стебницької лікарні, які лікують хворих на коронавірус***Сьогодні ВАРТО у Стебнику. В міській лікарні перебувають хворі на коронавірус та ті, у кого його підозрюють. Сьогодні ми тут і з дозволу лікарів покажемо, який стан справа зараз у лікарні.***Послаблюючи карантин, не слід послаблювати пильність. Небезпека є, і ризикувати власним здоров’ям та оточуючих точно не варто. Пацієнти лікарні закликають нас берегтися, і нікому не бажають опинитися на їхньому місці. Пам'ятайте і про медиків, яким інколи не дуже приємно читати необдумані та емоційні коментарі.***Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Posted by Варто – Галицькі Новини on Saturday, July 11, 2020

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top