Знову втрати… На Донбасі загинули двоє військових

Фото – ілюстративне

У зоні бойових дій на Донбасі сьогодні, 13 липня, бойовики вкотре порушили режим припинення вогню. Є втрати серед українських військовослужбовців.

Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Бойовики вели вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї по позиціях українських військових неподалік Славного. Унаслідок обстрілу один військовий загинув.

Ще одна втрата спіткала ЗСУ поблизу населеного пункту Зайцеве. Там під час виконання бойового завдання внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав важке поранення, несумісне з життям.

Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих українських героїв.

Нагадаємо, що 10 липня на Донбасі загинув Тарас Матвіїв, військовий з Львівщини, з Жидачева.

Командування частини 24 ОМБр імені короля Данила ініціювало процедуру подання на звання Героя України молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву, який загинув на Донбасі 10 липня.

Про це повідомила пресслужба 24-тої окремої механізованої бригади.  

Повідомляється, що 10 липня близько 20:00 бойовики обстріляли позицію, якою командував Матвіїв, в районі села Троїцьке Попаснянського району на Луганщині. 

«Били зі 120 мм мінометів. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Бліндаж загорівся і частково обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу побратимам — витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце. В цей час ще одна міна впала на позицію і осколками смертельно поранила Тараса», — йдеться в повідомленні. 

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top