Тарас Матвіїв з Жидачева – ГЕРОЙ УКРАЇНИ!

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву, який загинув у зоні бойових дій на на Донбасі 10 липня.

Про це повідомили в Офісі президента.

10 липня близько 20:00 бойовики обстріляли позицію, якою командував Матвіїв, в районі села Троїцьке Попаснянського району на Луганщині. 

«Били зі 120 мм мінометів. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Бліндаж загорівся і частково обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу побратимам — витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце. В цей час ще одна міна впала на позицію і осколками смертельно поранила Тараса», — йдеться в повідомленні. 

***

31-річний Тарас Матвіїв, за освітою журналіст, почав службу у 24 ОМБр з базуванням на Львівщині з 2019 року.  На фронті він перебував з початку війни — спочатку як волонтер, а далі як боєць в складі добровольчої частини «Карпатська Січ». Тоді він був на позиціях до початку літа 2015 року, після чого поїхав додому у Жидачів. Там Матвіїв зайнявся вдома громадською діяльністю, а в жовті 2015 року від «Української Галицької партії» став депутатом Жидачівської райради. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top