Рада ЄС затвердила відкриття кордонів для вакцинованих туристів

У четвер, 20 травня, Рада Європейського союзу ухвалила рекомендацію щодо спрощення обмежень на поїздки до ЄС та дозволу на в’їзд громадянам третіх країн, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

Про це йдеться у заяві на сайті Ради, інформує Захід.Нет.

Зокрема, Рада ЄС рекомендує державам-членам скасувати обмеження на поїздки для туристів, які принаймні за 14 днів до прибуття отримали останню дозу вакцини, затверджену Європейським агентством з лікарських засобів.

Держави-члени можуть також скасувати обмеження на необов’язкові поїздки для тих, хто отримав дози вакцини, рекомендовані ВООЗ для екстреного використання.

При скасуванні цих обмежень держави-члени повинні враховувати взаємність у кожному конкретному випадку. Кожна країна самостійно ухвалюватиме відповідне рішення. Рада ЄС також ухвалила критерії скасування обмежень для всіх мандрівників з третіх країн, незалежно від наявності вакцинації.

Для скасування обмежень на необов’язкові подорожі для третьої країни згідно з новими правилами кількість випадків Covid-19 на 100 тис. жителів за останні 14 днів не має перевищувати 75, раніше цей показник становив 25 випадків. Список країн буде оголошений пізніше. Прогрес у вакцинації населення проти вірусу також буде братися до уваги.

Рада ЄС також затвердила так званий «механізм аварійного гальмування», який дозволить тимчасово обмежити всі поїздки до ЄС з третьої країни, якщо епідеміологічна ситуація швидко погіршується.


Стежте за новинами на Telegram-каналі:https://t.me/Vartonew

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top