Вчені розгадали таємницю успіху шампанського

Вчені з’ясували, чому саме ігристе вино або шампанське, є незмінним атрибутом свята. Фахівці центру наукових досліджень Франції виявили, що шампанське роблять таким улюбленим. Це його бульбашки. Вони не тільки піднімають настрій своїм виглядом у бокалі, а й надають відчуття “свята” за рахунок винного аромату. Потрапляючи на поверхню, бульбашки лопаються і насичують повітря ароматом “свята”.

Справжнє шампанське – це результат подвійного бродіння, насичення вуглекислотою, якій нікуди вийти. У пляшці зі справжнім ігристим тиск у тричі вищий, аніж в автомобільній шині. Через це, під час відкривання і присутній ефект вибуху. А от за бульбашками, які з’являються після вибуху – і визначають справжність напою. Бульбашки мають бути маленькими і дуже довго та повільно виходити.

Фальсифікату перед новим роком більшає. Хоча третина алкоголю, за приблизними підрахунками, це підробка, але  тенденції тут змінюються залежно від пори року.  Якщо горілку і коньяки  підробляють незалежно цілий рік, то напередодні новорічних свят пальма  першості за підробленням ігристі вина. Під етикеткою шампанського. Може ховатися газоване вино. Шкоди ніякої, проте – і задоволення сумнівне.

 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

One Reply to “Вчені розгадали таємницю успіху шампанського”

  1. Українець дрогобицький сказав:

    Джерело де?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top