Четверта спроба встановити вуличне освітлення у Дрогобичі. Оголошено тендер…

 

Фото – ілюстративне

Декілька років поспіль у Дрогобичі намагаються провести тендер щодо реконструкції вуличного освітлення, але щоразу виникають труднощі.

Перша спроба встановити вуличне освітлення відбулася у 2016 році. Тоді у Всеукраїнському конкурсі Державного фонду регіонального розвитку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переміг проект Інституту міста Дрогобича «Заміна світильників вуличного освітлення з використанням енергоощадних технологій в м. Дрогобичі (реконструкція)». Сума, яку місто мало б витратити на освітлення становила 17 млн 632 ти. грн.

Учасники торгів поскаржилися на дії конкурсної комісії й колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель визнала торги такими, що не відбулися.

Наступного разу теж не обійшлося без Антимонопольного комітету та скарг учасників. Комісія комітету визнає, що пропозиція жодного з позивачів не відповідає вимогам документації. Так само як і пропозиція переможця торгів ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”. Тому тендерний комітет департаменту скасовував рішення і торги визнають такими, що не відбулися.

Третього разу результати тендеру були такі ж — торги не відбулися, переможця не обрано і вуличне освітлення у Дрогобичі відсутнє. Міська рада навіть позивалася у суд до Антимонопольного комітету.

У травні 2019 року оголошено черговий за рахунком тендер, який би мав врешті поставити крапку в цій епопеї, а Дрогобич отримав би нове освітлення.

Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради оцінив виконання робіт у 21 млн 703 тис. гривень. У місті мали б встановити 3327 нових світильників з використанням енергоощадних технологій, попередньо провівши необхідні демонтажні роботи.

Згідно з умовами тендеру аукціон з визначення переможця торгів запланували на 11 червня. Зараз триває період подання пропозицій. А вже у 2020 році місто має отримати нове освітлення. Слідкувати за перебігом торгів можна за посиланням:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-05-15-002882-a

Враховуючи попередній досвід, важко сказати, чи цього разу все відбудеться без проблем. Ймовірність дуже низька. Важливо, щоби цього разу було дотримано усіх норм закону, не були створені неконкурентні умови для учасників торгів, без намірів віддати перемогу якійсь “своїй” фірмі з Тернополя чи Франківська.

***

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top