У Нагуєвичах відзначать 166-у річницю від Дня народження Івана Франка.

У садибі Франків, на території Державного історико-культурного заповідника «НАГУЄВИЧІ» відбудеться вшанування пам’яті Івана Франка, наукові дискусії про культуру, історію України й шостий благодійний Етно-Фест, на якому представлять понад 50 унікальних локацій.

Відзначення 166 річниці з Дня народження Каменяра розпочнеться у п’ятницю, 26 серпня. О 15.00 год у приміщенні читального залу Дрогобицької центральної міської бібліотеки ім. Чорновола відбудеться презентація найновіших видань музею-садиби Івана Франка Державного історико-культурного заповідника «НАГУЄВИЧІ».

У суботу, 27 серпня біля Пам’ятного Хреста до скасування кріпацтва 1848 року, створеного ще Яковом Франком, відбудеться молебень. Після молитви організатори запропонують гостям благодійну авторську екскурсію потайними закамарками Літературно-меморіального музею Івана Франка. З 14.00 години розпочнуться панельні дискусії на яких разом з українськими науковцями виступатимуть представники наукових шкіл Польщі, Литви, Італії, Франції, Австрії та інших країн.

У неділю, 28 серпня з 10.00 до 19.00 год у садибі Франків триватиме шостий благодійний Етно-Фест із понад 50 етно локаціями. Зібрані кошти будуть перераховані на підтримку Збройних Сил України.

Завершаться заходи у вівторок, 30 серпня, вуличним виступом акторів Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича.

«Під час театралізованого дійства дрогобичани та гості міста перенесуться у часи Івана Франка, коли відбувалися маловідомі зустрічі з його родиною та друзями. Усі охочі матимуть змогу відчути менталітет життя та колорит цієї епохи», – розповідає директор історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

Організатори запрошують до Нагуєвич усіх небайдужих до України і спадщини Національного генія, а особливо військових, вимушено переселених, волонтерів, а також тих хто ніколи ще не був у садибі Франка.

Share this post

scroll to top