В Україні зросла кількість прихильників незалежності держави

 

Якби референдум про підтримку незалежності України проходив у серпні 2019 року, то за такий крок проголосували б 82%, і лише 12% висловили протилежні міркування, а ще 6% вагалися з відповіддю. Це найбільший показник за увесь період досліджень. Зокрема у 2012 році прихильники такої ідеї складали лише 62%, йдеться в результатах опитування соціологічною групою “Рейтинг” у серпні 2019 року.

Найбільше тих, хто підтримав би проголошення Незалежності України, на Заході – 92%. У Центрі таких респондентів 85%, на Півдні – 75%, на Сході – 69%.

Тих, хто має протилежну думку, найбільше у південно-східних областях, де частка противників складає від 20 до 23%. Також відносно більше тих, хто не підтримав би сьогодні Незалежність нашої держави серед старшого покоління й бідніших верств населення.

Як з’ясували соціологи, майже 60% населення відвідують масові заходи, які проводяться на День Незалежності: 25% – відвідують кожен рік, 34% – відвідують, але не щороку. Взагалі не відвідують такі заходи 36%, і лише 5% зазначили, що не святкують День Незалежності.

Нагадаємо, 1 грудня 1991 року на території колишньої УРСР відбувся референдум щодо проголошення незалежності України. На питання “Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?” ствердно відповіли 28 млн. 804 тис. українців або 90,32% з тих, хто взяв участь у голосуванні.

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top