У чому лідирує кожна з областей України

Наша країна прекрасна у своєму різноманітті! Кожна область України особлива і кожен регіон здатний здивувати.

 

З тони нудних цифр, які збирає Державна статистика, ми знайшли цікаві факти. Зокрема – в якій області найбільше лижних баз, де вирощують найбільше картоплі, де найбільше ходять в кіно, яка область є найбільш зеленою – дізнавайтесь та по новому закохуйтесь у нашу країну.

 

У Закарпатській області найбільше шкіл мистецтв для дітей. Там їх аж 54. Для порівняння: в Київській області їх 48.

 

Львівська область лідер за кількістю екскурсій. Наша область сама екскурсійна. У минулому році тут екскурсії замовили 11,5 тис. Осіб – це найбільший показник по Україні. Трохи менше в Черкаській області – 9 тис. ця область на другому місці по екскурсіям.

 

У Дніпропетровській області найбільше стадіонів. А ще найбільше спортзалів і тирів. При цьому великих стадіонів, які на півтори тисячі місць і більше – 80 штук

 

в Сумській області найбільше лижних баз в Україні. Тут знаходяться аж 13 лижних баз, і це при тому, що в гірській Івано – Франківській – всього 6.

 

Харків’яни більше всіх ходять в кіно. За минулий рік квитки у кіно у харківській області купило більше 2 млн осіб. На другому місці Одеська область. Там  на сеансах побувало 1,5 млн глядачів.

 

У Кропивницькій області вирощують найбільше соняшника. Площа полів із соняшником становить 548 тис. гектарів. Далі у рейтингу У Дніпропетровська і Запорізька області. Якщо скласти площі полів із соняшником в трьох лідируючих областях, вийде майже 3 % території України

 

На Вінниччині вирощують найбільше картоплі в Україні. У 2017 році у вінницькій області зібрали майже 2 млн тон картоплі. Вся ця картопля важить стільки ж, скільки 300 тисяч слонів. А ось на другому місці до речі, Львівська область. Минулого року у нас зібрали більше як півтора млн тон картоплі.

 

Херсонська область всіх обігнала по вирощуванню овочів. Тут в 2017 р виростили 1,2 млн тон овочів. Це в 4 210 разів більше, ніж вага самого великого літака в світі – ” Мрії “. Ще раз: на одній тільки Херсонщині збирають овочів в 4 тисячі 210 разів більше, ніж важить найбільший літак! Відрив від інших областей теж вражаючий: наприклад, в Дніпропетровській виростили 728,3 тис. Тон .

 

У Луганській області найбільше випускників ПТУ, тобто  фахівців з професійно -технічною освітою. Майже 30% місцевого населення мають освіту, яка пов’язана з промисловістю.

 

Найбільше парків в Черкаській області. Найзнаменитіший з них – “Софіївка”. Але крім нього в області є ще 22 парки. На другому місці з чималим відривом дніпропетровська область – там 14 парків.

 

в Одеській області найбільше відпочило дітей. Влітку 2017 року тут побували 120 тис. осіб. А це до речі населення трьох князівств Монако.

 

Джерело – Cikavo.

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top