Арсен Аваков звільнив керівника Нацполіції Львівщини Валерія Середу через неналежне виконання роботи

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні на розширеному засіданні колегії міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирішив звільнити начальника ГУ поліції у Львівській області Валерія Середу, а також очільників поліції у Житомирській, Закарпатській і Запорізькій областях через неналежну організацію роботи на місцях. 

Під час колегії він заслухав главу Нацполіції Сергія Князєва, який вказав на низку недоліків у поліції. Зокрема, на те, що кожне 10-те вбивство залишається нерозкритим, у деяких областях відзначається дуже високий рівень злочинів, пов’язаних з викраденням автомобілів, а керівний склад поліції вимагає і отримує хабарі.

За його словами, з початку року спіймали на хабарництві і повідомили про підозру 69 співробітникам, кожен 5-й з яких – керівник. Вислухавши звіт Князєва, Аваков попросив його уточнити, в яких конкретно областях робота поліції організована неналежним чином.

“Зважаючи на сукупність допущених недоліків в організації роботи із протидії злочинності, є суттєві нарікання на керівників наступних головних управлінь: Львівської, Закарпатської, Запорізької, Житомирської областей” – запевнив глава Нацполіції .

Аваков після цього зазначив, що до кінця п’ятниці чекає відповідних подань від Князєва і кадрових пропозицій.

“Нам потрібні і кадрові, і структурні зміни. Я ще раз наголошую: я приймаю рішення про звільнення керівників главків Львівської, Закарпатської, Запорізької та Житомирської областей. Прошу відповідних офіцерів після засідання колегії зайти до мене для вирішення питання подальшого проходження служби” – запевнив Аваков.

Нагадаємо, Валерія Середу очільником львівської поліції призначили в середині грудня 2016 року.

З 2012 року Середа працював у Львівському державному університеті внутрішніх справ, з 2014 року був ректором університету. Також брав участь у формуванні батальйону спецпризначення “Львів”. У складі якого у 2014 році він воював в АТО, брав участь у визволенні Лисичанська, Кримського, Золотого, Станиці Луганської.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top