Проїзд в автобусі «Дрогобич-Михайлевичі» подорожчав на три гривні

фото – Варто

З 3 серпня вартість проїзду на маршруті «Дрогобич-Михайлевичі» подорожчав на 3 гривні. Тепер пасажири повинні сплачувати 14 гривень.

До районної ради надійшли скарги від жителів Михайлевич, які вважають таке підняття тарифу необґрунтованим та незаконним.

Під час зустрічі з першим заступником голови Дрогобицької РДА Романом Шлярпом мешканки села зазначили, що вартість проїзду на маршруті з 1 січня вже піднімали на одну гривню. Тоді перевізник пояснив таке здорожчання збільшенням розміру мінімальної заробітної плати. Зараз ціна зросла аж на 3 гривні і об’єктивних причин для підняття тарифу на таку суму, за переконаннями людей, немає, адже заробітні плати чи пенсії, з яких і оплачують за проїзд пасажири, не зростали.

В Михайлевичах немає ні аптеки, ні амбулаторії, тому всім, зокрема пенсіонерам, доводиться їхати до Дрогобича і зростання ціни на 3 гривні в обидва боки негативно позначиться на їх фінансовому стані, кажуть мешканки села.

У раді вже розглядають юридичне підґрунтя підняття тарифу перевізником.

«На разі ми аналізуємо правове поле, відповідно до якого перевізник мав право на підняття тарифу. Вже у цю п’ятницю ми проведемо зустріч з керівником підприємства «Галич-Авто», який забезпечує перевезення на цьому маршруті, де будемо говорити про грунтовність підняття тарифу», – наголосив Роман Шлярп

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top