Московити просять у Дрогобича не чіпати “Вічний Вогонь”. Написали листа (ФОТО)

Московське генеральне консульство, розташоване у Львові, просить у Дрогобицької міської ради не демонтувати пам’ятник радянським солдатам “Вічний Вогонь” на перетині вулиць Самбірської та Івана Франка. Свою позицію представники країни-агресора виклали в листі, який надійшов на адресу Дрогобицької міської ради.  

Про цей лист повідомив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.  

Авторка листа в.о. генконсула Кулагіна просить у дрогобицької влади аби та захистила “Вічний Вогонь”, посилаючись на різноманітні міжнародні зобов’язання, взяті на себе Україною.

Важливо зазначити, що лист представників країни-агресора є реакцію на обговорення, які тривають у місті щодо подальшої долі цього меморіалу.

Андрій Ковч також опублікував у себе на сторінці і відповідь Дрогобицької міської ради, яка відповіла, що вважає неприпустимим втручання держави-агресора у внутрішні справи громади Дрогобича та України.  

Нагадаємо, що нещодавно Дрогобич розпочалися громадські консультації щодо подальшої долі цього пам’ятника, а 29 липня депутати Дрогобицької міської ради Олег Дьорка, Ярослав Регей, Марія Тяжкун звернулася до Дрогобицької міської ради із депутатським зверненням аби цей пам’ятник все-таки прибрати з території міста. Депутати пояснюють це тим, що врешті необхідно відновити історичну справедливість та позбутися із громадського простору одного із найбільших символів совєцької окупації Дрогобича  – меморіального комплексу “ВІЧНИЙ ВОГОНЬ”. Також на меморіалі є могила генерала Васільєва, який працював заступником начальника ГУЛАГУ. Фактично, у Дрогобичі є пам’ятник вбивці, який нічим не відрізняється від німецьких військових злочинців.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top