У Польщі зможуть вакцинуватися сезонні працівники з України. Як записатися?

Сезонні працівники з України, які на легальних підставах приїжджатимуть на роботу до Польщі, матимуть змогу вакцинуватися проти коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я Польщі у відповідь на запит «Укрінформу».

«Іноземці, які мають право на перебування в Польщі (студенти, аспіранти, дипломати чи особи, які мають дозвіл на працю), повинні звернутися до свого сімейного лікаря з метою отримання електронного направлення на щеплення», — розповіли у відомстві.

Там зазначили, що лікар має дати електронне направлення на щеплення через систему, де в полі «дані пацієнта» замість польського ідентифікаційного номера (PESEL) обрати «інший документ» і вписати номер закордонного паспорта українця. Під час щеплення цей документ треба мати з собою.

Далі зареєструватися на щеплення у Польщі можна за допомогою телефонної інфолінії 989, надіславши смс-повідомлення SzczepimySie (вакцинуємося — ред.) на номер 664 908 556 або записавшись у пункті щеплень поблизу місця проживання.

Вакцинація іноземців у Польщі проходить безкоштовно. Вона відбуватиметься згідно з графіком щеплень для відповідних вікових груп.

«Укрінформ» зазначає, що, за різними оцінками, у Польщі перебуває понад мільйон громадян України.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top