У Дрогобичі затримали шахрая, який три роки переховувався від правосуддя

Фото поліції Львівщини

Засудженого за шахрайство 50-річного місцевого мешканця було виявлено у спеціально облаштованій схованці.Як встановили правоохоронці, 50-річний житель Дрогобича шляхом зловживання довірою заволодів грошима своєї знайомої.

Про це повідомила поліція Львівщини.

Чоловік взяв у потерпілої близько 25 тисяч доларів США начебто для придбання вантажного автомобіля для її підприємницької діяльності, однак вантажівку не придбав та гроші не повернув. У 2018 році суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки. Крім того, суд ухвалив стягнути із зловмисника на користь потерпілої матеріальну шкоду у сумі 193,5 тисяч гривень та моральну шкоду у сумі 20 тисяч гривень.

Проте відтоді зловмисник, який раніше вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, переховувався від виконання покарання. Проведеними заходами правоохоронці встановили, що чоловік повернувся до міста і може перебувати за місцем проживання. 16 березня оперативники кримінальної поліції спільно зі слідчими Дрогобицького районного відділу поліції, на підставі ухвали слідчого судді, провели обшук за місцем проживання засудженого та виявили чоловіка, який ховався у спеціально облаштованій схованці у дивані.Зловмисник затриманий та доставлений в ізолятор тимчасового тримання, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з кінця лютого у Дрогобичі відбулося кілька жахливих злочини, які сколихнули мешканців Дрогобиччини, зокрема, 24 лютого, у центрі Дрогобича сталось вбивство місцевого чоловіка10 березня на цвинтарі у Дрогобичі вбили таксиста Юрія Новосада.

11 березня на вулиці Стрийській у Дрогобичі (район Раневич) знайшли вбитим місцевого чоловіка Романа Дідуха, якого розшукували. Також 11 березня у Стебнику з пневматичної зброї стріляли по вікнах житлового будинку.

Цього тижня суд задоволив клопотання Дрогобицької окружної прокуратури про обрання уродженцям Закарпатської області, одного з яких підозрюють в умисному вбивстві дрогобичанина Романа Дідуха (ч.1 ст.115 КК України), а іншого у грабежі відносно цього ж потерпілого(ч.1 ст.186 КК України), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права застави.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top