З 18 травня у центрі Дрогобича тестово запрацює система паркування

Система паркування, яку у центральній частині Дрогобича облаштовували впродовж декількох місяців, готова до експлуатації.

Про це повідомляє міська рада Дрогобича.

З понеділка систему паркування запустять у тестовому режимі.  Впродовж тестового періоду, який триватиме тиждень, водії матимуть змогу паркуватися безкшнтовно! А вже за сім днів – лише платно.

Всього в межах зони паркування облаштовано близько 100 паркомісць. Рух автотранспорту у межах паркувальної зони передбачено виключно в односторонньому напрямку, на що вказують встановлені дорожні знаки.

Заїзд у зону паркування відбуватиметься через 2 спеціально облаштовані пункти пропуску. Один – на перехресті вулиць Тараса Шевченка та О.Нижанківського. Другий – на перехресті вулиць Івана Мазепи та Театральної.

Виїзд із зони паркування передбачено на перехресті вулиць Івана Франка та Миколи Лисенка.

На пунктах в’їзду та виїзду облаштують термінали, шлагбауми та камери відеонагляду, які фіксуватимуть номери автомобілів.

Тарифи на послуги з паркування у центральній частині Дрогобича затвердив Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради. Відповідно до рішення, тариф становитиме:
– за 1 годину – 15 гривень;
– абонемент на 10 годин – 130 гривень;
– абонемент на 50 годин – 600 гривень;
– абонемент на 100 годин – 1000 гривень.

У неділю та святкові дні паркування у центральній частині Дрогобича буде безоплатним.

Також передбачено, що водії транспортних засобів, час перебування яких у паркувальній зоні не перевищує 20 хвилин, також не платитимуть.

Повністю безоплатним в`їзд та перебування у паркувальній зоні також буде для спецтранспорту під час виконання прямих службових обов’язків і транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю або ж їх законні представники.

Щодо паркування транспортних засобів мешканцями, які проживають у будинках центральної частини міста, то таким водіям надали право пільгового користування паркувальною зоною.

З 9:00 до 18:00 транспортні засоби мешканців будинків центральної частини міста матимуть право безкоштовно перебувати у паркувальній зоні, без права займати паркувальне місце, а вже з 18:00 до 9:00 займати паркувальне місце дозволено. Мова йде про право заїзду у двори.

Для того, щоб мешканці центральної частини міста мали право пільгового користування паркувальною зоною, їм необхідно мати пільгову паркувальну картку. Отримати таку картку можна у Службі муніципального управління, що розташована на вулиці Пилипа Орлика, 15.

При перебуванні у паркувальній зоні, водій зобов’язаний розмістити паркувальний талон у лівому нижньому куті лобового скла в салоні транспортного засобу.

На всіх в`їздах і виїзді з паркувальної зони встановлять інформаційні таблиці щодо правил перебування у паркувальній зоні.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top