12 червня на кладовищі по Грушевського – толока! Організатори запрошують дрогобичан!

У середовищі дрогобичан, яким небайдужа доля кладовища на вулиці Грушевського, яке є одним із найдавніших у Дрогобичі, виникла ідея його прибрати. Перший етап толоки відбувся на  кладовищі 29 травня.  

Вже за кілька днів, 12 червня, має відбутися наступний етап толоки, завершальний. У планах в організаторів завершити прибирання території та помалювати паркан зі сторони вулиці Грушевського.

“Ініціатива щодо прибирання кладовища має на меті не лише привернути увагу дрогобичан до проблем давніх міських кладовищ, але й мобілізувати здорові середовища мешканців міста до спільної діяльності. Сподіваємося, що у суботу прийде багато людей, які допоможуть нам завершити черговий етап робіт. Беріть з собою рукавиці та приходьте, ми вас чекаємо”,розповів для ВАРТО співорганізатор толоки Данило Білас. 

***

Якщо у вас є бажання долучитися до хорошої та потрібної справи, організатори громадської толки запрошують усіх небайдужих прийти у суботу, 12 червня, о 10.00 годині на кладовище та взяти участь у толоці. З собою мати рукавиці, граблі та садові ножиці. 

Нагадаємо, що ініціатива прибрати кладовище при вулиці Грушевського належить дрогобичанці Оксані Коцко.  29 травня, коли відбувся перший етап толоки, було відреставровано вхідну браму кладовища, яку відремонтував за власний кошт дрогобичани та депутат Дрогобицької міської ради Михайло Задорожний. Відновлено та помальовано вхідну арку. Фінансування цих робіт на себе взяла родина Олени Куртяк. Закуплено фарбу для малювання паркана. Цю справу взяв на себе дрогобичани Данило Білас. Допомагали й студенти Механічного технікуму та училища №19, учасники Української Волонтерської служби, депутати Дрогобицької міської ради Микола Рупняк та Олег Дьорка, екоактивіст Святослав Степ’як, дрогобичанин Роман Щудло й багато інших небайдужих дрогобичан. Перший етап відбувся за участі працівників КП “Служба муніципального управління”. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonew

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top