Критерії вибору двоспального ліжка: що потрібно врахувати

Міцний та комфортний сон – це необхідність для кожної людина. Якщо ви висипаєтесь, то матимете заряд бадьорості на цілий день. Є чимало параметрів вибору ліжка, а в тому разі, якщо воно двоспальне, то їх ще більше, адже необхідно врахувати потреби обох користувачів. Однак ми вам допоможемо розібратися в цьому питанні й підібрати дійсно комфортні меблі.

Форма та розмір

Це, власне, перше, на що треба зважати. Підбирати форму та розмір варто з огляду на наявний простір у спальні. Популярні форми ліжок:

  • прямокутні. Класика, яка завжди буде актуальною, саме в такому форматі представлені двоспальні ліжка в цьому магазині: https://www.dybok.com.ua/ua/catalog/dvospalni-lizka-55;
  • квадратні. Це переважно великі ліжка типу King Size. Якщо простір у кімнаті дозволяє розмістити його, то комфорт гарантовано обом користувачам, адже зможете вибрати таку позицію для сну, яка зручна саме вам;
  • круглі. Незвичайні, цікаві вироби, але не зовсім практичні. По-перше, розмістити такі меблі в кімнаті й організувати простір навколо них дуже важко. По-друге, постільну білизну необхідно шити під замовлення, те ж саме стосується матраца.

Якщо говорити про розміри, то варто зазначити, що найкомпактніші моделі двоспальних ліжок – це 140×200 см, комфортні – 160×200, вироби 180×200 чудово підходять для подружжя, якщо обоє активно ворочаються уві сні. Меблі King Size, про які вже згадували, – це 200×200 см. Варто зауважити, що, вибираючи розмір, треба враховувати, що інколи виробники вказують габарити спального місця, а сама конструкція виявляється більшою. Тому цей момент потрібно уточнити, якщо він не зазначений у характеристиках. Також варто заздалегідь дізнатись інформацію по оплаті й доставці, тут https://www.dybok.com.ua/ua/payment_and_delivery, наприклад, зазначені всі деталі, які можуть зацікавити покупця.

Особливості конструкції

Це цілий перелік характеристик, які варто знати про ліжко. Перше – це наявність систем зберігання речей. У більшості ліжок вони передбачені. Формат різний – ящики на колесах або ціла ніша під спальним місцем. В останньому випадку варто звертати особливу увагу на механізм відкривання. Зазвичай він підіймальний, що робить можливим використання жінками – значних зусиль для того, щоб підняти спальне місце, докладати не знадобиться.

Далі – про конструкцію. Існує декілька популярних варіантів: рамкові, континентальні та трансформери. Перші – це класика. Вони являють собою корпусі з бортами. Узніжжя та узголів’я можуть бути простими або ж мати дизайнерські елементи (наприклад, м’які чи різьблені). Континентальні ліжка відрізняються ортопедичними властивостями. Виготовляються з дерева або плит. Особлива увага в них приділяється оббивці – вона буває шкіряна або виготовлена з інших дорогих тканин. Трансформери – це ліжка, які переважно виготовляють під замовлення, і в них враховуються всі особливості конфігурації приміщення.

Матеріали двоспальних ліжок: які кращі

Дуже важливий параметр – матеріал, адже від нього залежать міцність та надійність. Переважно для корпусу та інших частин використовують натуральне дерево, плитні матеріали (ЛДСП, МДФ) та метал. Вони надійні, довговічні, мають високі декоративні властивості. У випадку з деревом та плитами варто зважати на клас екологічності, адже ці матеріали обробляються спеціальними рідинами, які запобігають їх псуванню. Варто попросити у продавця сертифікати якості та безпеки. Враховуйте, що на ліжку будете спати, тому воно, звичайно, повинно бути безпечним. Що стосується металу, то це дуже надійний та довговічний матеріал, однак важливий момент – його правильне фарбування та обробка, що допомагає уникнути появи корозії.

Share this post

scroll to top