В Україні посилюють карантинні заходи: перелік обмежень

Уряд обмежив на період карантину відвідування парків, зон відпочинку та наполягає на соціальному дистанціюванні людей, яким понад 60 років.

Відповідні зміни до Постанови Кабінету міністрів №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” від 11 березня 2020 року були ухвалені на засіданні Кабміну.

Зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, та враховуючи міжнародний досвід, уряд вважає доцільним запровадити такі заборони на час карантин, який триватиме до 24 квітня 2020 на всій території України:

перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;

переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;

перебування у громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Деякі обмежувальні заходи вже запроваджені у регіонах місцевою владою. Всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій профільних міністерств та відомств, щоб упродовж дня доопрацювати постанову і врахувати позиції всіх сторін.Фіналізований варіант постанови оприлюднять окремо.

Згодом на сайті Міністерства охорони здоров’я теж опублікували повідомлення про посилення карантинних обмежень. Там зазначили, що рішення уряду ініціював очільник МОЗ.

Також під час засідання уряду розглянули можливість запровадження додаткових виплат та скасування нарахування пені тим людям, які погоджуються на самоізоляцію.

За останніми офіційними даними МОЗ, коронавірусом в Україні заразилися 669 людей, з них 17 померли, а 10 одужали.

***
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top