Міноборони запустило електронний кабінет військовозобов’язаного

Міністерство оборони України запустило електронний кабінет військовозобов’язаного “Резерв+”. Додаток вже доступний для скачування на смартфонах.

Завантажити: для Android (https://play.google.com/store/apps/details…)

або IOS (https://apps.apple.com/…/%D1%80%D0%B5%D0…/id6499418319)

Нагадуємо, 18 травня, набуває чинності оновлений Закон про мобілізацію.

Отже, з 18 травня всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

“Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом”, – зазначили в Міноборони

Способи оновлення облікових даних

У Міноборони пояснюють, що оновити дані можна в будь-який із наступних способів :

Онлайн – через застосунок “Резерв+” (так званий електронний кабінет – ред.). Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.

Міноборони пояснило, що Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі “Оберіг”. Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру “Оберіг” щодо себе.

Окрім цього, оновити дані можна офлайн в територіальних центрах комплектування або центрах надання адміністративних послуг, які діють у всій країні.

У Резерві+ з’явиться QR-код

У Міноборони пояснили, що якщо громадянин оновлюватиме дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, також отримає відповідну позначку у військовий квиток.

Також з 18 червня у застосунку Резерв+ також заявиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Share this post

scroll to top