Стадіон “Галичина” у Дрогобичі реконструює місцева фірма за 50 млн грн. Що це за фірма?

Фото Ореста Саламахи

Кілька днів тому депутат Верховної Ради України Орест Саламаха написав у себе на Фейсбуку, що робити на стадіоні «Галичина» у Дрогобичі вже розпочато

“На реконструкцію стадіону у цьому році мені вдалося залучити 20 млн. грн. із державного бюджету. Докладатиму всіх зусиль, щоб віднайти решту фінансів на завершення будівельних робіт аби наступного року Дрогобич отримав новий сучасний стадіон”, – написав народний обранець.

Нам в редакції стало цікаво, кому ж довірили виконувати ці роботи і хто саме буде реалізовувати цей проєкту у Дрогобичі?

Нумо розбиратися у цьому питанні.

Традиційно, вся інформація використана у цій публікації, взята з відкритих джерел.

Хто замовник, хто виконавець?

Цього року КП “Управління капітального будівництва” Дрогобицької міської ради підписало угоду з ТОВ “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ “ТРУДОВІ РЕСУРСИ”.

Тепер “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ “ТРУДОВІ РЕСУРСИ” має провести реконструкцію одного із символів дрогобицького футболу – стадіону “Галичина” за понад 50 мільйонів гривень.

Точна вартість робіт – 50242.059 тис. грн. З них 10742.059 тис. грн. – кошти місцевого бюджету. Вся ця сума кошти платників податків.

Що це за фірма, яка реконструює стадіон?

ТОВ “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ” – дрогобицьке підприємство. Зареєстроване воно у Дрогобичі на вулиці Бориславській, 8. Цей будинок у Дрогобичі знає кожен – приміщення колишнього дослідного інституту, яке зараз стало місцем знаходження багатьох фірм та підприємств. За цією адресою зареєстровано аж 35 суб’єктів (!).

“АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ” – досвідчений гравець і за кількарічну історію свого існування підприємство отримало чимало коштів платників податків. Відповідно до інформації аналітичного сайту https://clarity-project.info це підприємство підписало 13 договорів на суму 175.16 млн грн. Варто пам’ятати, що підписані угоди це ще не перераховані кошти.

Найбільші угоди підприємство підписало таки на Дрогобиччині, в межах 121 виборчого округу. В лідерах – Дрогобич та Трускавець. У Дрогобичі ТОВ “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ” буде відновлювати стадіон, а у Трускавці за 50 млн грн – курортний парк. У Східниці це підприємство з Бориславської, 8 за 16.5 млн грн візьметься добудовувати школу. “Добудова Новокропивницького НВК І-ІІІ ст. та спортивного залу із застосуванням енергозберігаючих технологій в селі Новий Кропивник Дрогобицького району Львівської області” – така точна назва лоту на Прозоро.

Успішним це підприємство є в Солонці біля Львова. “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ” підписала угоди з тамтешнім відділом освіти на суму 27 млн грн (ремонти приміщень освіти). З Солонківською сільською радою підприємство підписало угод на 18 млн грн (капітальний ремонт дороги та реконструкцію частини будівлі школи з надбудовою третього поверху).

Зрозуміло, що більшість цих обєктів в публічному просторі маркуються, як “Велике будівництво”.

Керівником ТОВ “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ” є Буторін Павло Євгенович.

Коли відбувся тендер і хто був суперником?

16 вересня на порталі “Прозоро” з’явився протокол розкриття тендерних пропозицій. Тоді й повідомлення про намір укласти договір між КП “Управління капітального будівництва” Дрогобицької міської ради та ТОВ “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ”. Останні зміни до договору були підписані 10 грудня.

У визначенні переможця в цьому тендері найцікавішим є один і єдиний суперник ТОВ “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ”. Цим суперником є ТОВ “КОМПАНІЯ ЛДС”. 

Чим цікава ця компанія?

За історію свого існування це підприємство брало участь у тендерах лише три рази, жодного разу не перемогло, а два (!) рази було суперником з ТОВ “АУТСТАФІНГОВА КОМПАНІЯ”ТРУДОВІ РЕСУРСИ”.

Дуже часто деякі компанії беруть участь у тендерах виключно для того аби програти, а перемога дісталась тому кому “треба”. Таким чином тендер розігрують лише для галочки, розуміючи, хто ж переможе і хто отримає доступ до значних коштів платників податків. Звісно, це лише оціночне судження та припущення 🙂 

ВАЖЛИВО: Державна аудиторська служба 3 грудня 2021 року опублікувала на порталі Прозоро висновок про результати моніторингу процедури закупівлі. 

Про що йдеться у висновку?

Які висновки зробила Державна аудиторська служба?

Про це читайте у нашому наступному матеріалі.

***

Моніторинг державних закупівель та руху бюджетних коштів, контроль за їх використанням – завдання для громадського сектору. Ми в редакції вважаємо, що люди повинні навчитися користуватися інструментами моніторингу, які активно розвиваються в постмайданній Україні та впевнено і на повний голос говорити, що немає коштів державних, а є лише кошти платників податків.

Олег ДЬОРКА

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top