Овочі з соусом Бешамель, нагетси з часниковим соусом, булгур з овочами, лобіо з квасолею – тепер учні Трускавця добре знають смак усіх цих страв просто зі шкільної їдальні.
Уже другий тиждень Трускавецькі школи харчуються по новому. З 14 лютого навчальні заклади перейшли на чотиритижневе меню кухаря Євгена Клопотенка, затверджене МОЗ України. В освітянській спільноті, у батьківських чатах, обговорення меню за викликало велику зацікавленість.
Що ж їли учні у школах в Трускавці? Знайомимось зі сніданками першого тижня.
ПОНЕДІЛОК
Салат з буряка, моркви, часника з олією і грецькими горіхами
Курячий шніцель
Макарони (трубочки з великими отворами) з твердим сиром
Хліб житній
Чай чорний
Яблуко
ВІВТОРОК
Салат з твердим сиром, яйцем і сметаною
Булгур тушкований з овочами
Хліб цільнозерновий з маслом
Узвар з суміші сухофруктів
Банан
СЕРЕДА
Овочі припущені з соусом Бешамель
Рибний стейк
Картопляне пюре
Хліб цільнозерновий
Какао з молоком
Яблуко
ЧЕТВЕР
Салат з моркви, капусти, твердого сиру зі сметаною
Нагетси курячі з часниковим соусом
Каша гречана
Узвар з суміші сухофруктів
Апельсин
П’ЯТНИЦЯ
Салат з квашених огірків, свіжої капусти з олією
Запіканка сирна з яблуком та морквою
Лобіо з квасолею
Сік
Яблуко
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews