Ватажки «Л/ДНР» просять Путіна офіційно визнати «республіки». Закликають надати фінансову та військову допомогу

Ватажки самопроголошених «Л/ДНР» просять президента Росії Володимира Путіна офіційно визнати ці угруповання як «самостійні держави».

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Ватажки «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник просять Путіна визнати незалежність «республік», при цьому пропонуючи розглянути можливість договору про співпрацю з Росією, зокрема в оборонній сфері.

Перед цим представник так званої народної міліції «ДНР» заявив, що «Л/ДНР» потрібна моральна, фінансова та військова допомога Росії.

«Люди, що живуть тут, повинні знати, що за їхньою спиною нас ніхто не зрадить, що ми є друзями… Коли люди побачать це, дихати стане легше», ㅡ заявив він.

Попри це 21 лютого речник Путіна Дмитро Пєсков відмовився коментувати можливість силової допомоги «республікам».

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін уже взяв до уваги звернення Держдуми РФ із закликом визнати самопроголошені «Л/ДНР». У Кремлі зауважили, що визнання «Л/ДНР» не відповідає Мінським домовленостям, а проте видавання жителям окупованого Донбасу російських паспортів порушенням «Мінська» там не вважають. 

Відтак Україна офіційно звернулася до Ради Безпеки ООН з ініціативою обговорення цієї постанови Держдуми РФ. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що заклик визнати «Л/ДНР» порушує Мінські домовленості та підриває процес мирного врегулювання.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top