Аферисти видурюють дані українців, прикриваючись підписанням петицій

Вхід на справжній портал з петиціями відбувається через електронний підпис чи BankID

Тиснуть на наболіле. Аферисти вигадали нову схему, як дурити українців. Цього разу випрошують підписати петицію про присвоєння звання Героя України посмертно, інформує “Варто-галицькі новини”

Якщо невідомі просять підтримати її і скидають посилання – не відкривайте. Воно може бути фішингове. Таким чином шахраї видурюють дані аккаунтів.

Якщо ви все ж перейшли, не пишіть там свої дані. Це не авторизація на сайті, а обман. Вхід на справжній портал з петиціями відбувається через електронний підпис чи BankID.

Щоб підписати петицію, знайдіть її на офіційному сайті Президента України: https://petition.president.gov.ua/ за її номером. Також в пошуку (в Google) можна ввести прізвище, ім’я та по батькові Героя та звідти перейти на офіційний сайт. Щоб підписати петицію, необхідно дійсно авторизуватися, але в жодному разі НЕ ЧЕРЕЗ СОЦМЕРЕЖІ.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або повідомте про ваш випадок за номером телефону: 0 800 505 170.

Share this post

scroll to top