Підприємці вимагають змін у правила паркування у Дрогобичі. Влада обіцяє врахувати зауваження (ФОТО)

У Дрогобичі підприємці вийшли на невеликий протести проти системи паркування, яка запрацювала у центральній частині міста. Кажуть, що незадоволені тим, як працює система, а особливо відсутністю пропусків для підприємців, які здійснюють діяльність в межах дії зони паркування.

Назар Бодник, підприємець:

“Питання до влади: чим підприємці відрізняються від мешканців міста? Тобто, ми підприємці, ми платимо податки, ми працюємо тут, у своїй власності, як і мешканці, які мають тут квартири. Їм дозволено безкоштовне паркування, то чому нам не можна?”.

Підприємці готові платити, але треба переглянути те, як працює система, в тому числі і вартість паркування, і влаштувати рівні умови для всіх, як і для власників житла, як і для власників приміщень.

У коментарі для ВАРТО заступник міського голови Ігор Герман розповів, що наразі система паркування працює у тестовому режимі. Влада фіксує усі зауваження і вже наступного тижня будуть їх розглядати на відповідній депутатській комісії.

“Ми приймемо виважене рішення щоб улагодити дану ситуацію”, – каже Ігор Герман.

***

Нагадаємо, що у Дрогобичі облаштовано близько 100 паркомісць в центральній частині міста. Тарифи на послуги з паркування у центральній частині Дрогобича затвердив виконком. Відповідно до рішення, тариф становить:

– за 1 годину – 15 гривень;

– абонемент на 10 годин – 130 гривень;

– абонемент на 50 годин – 600 гривень;

– абонемент на 100 годин – 1000 гривень.

У неділю та святкові дні паркування у центральній частині Дрогобича буде безоплатним. Також передбачено, що водії транспортних засобів, час перебування яких у паркувальній зоні не перевищує 20 хвилин, також не платитимуть.

Повністю безоплатним в`їзд та перебування у паркувальній зоні також буде для спецтранспорту під час виконання прямих службових обов’язків і транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю або ж їх законні представники.

Мешканцями, які проживають у будинках центральної частини міста надано право пільгового користування паркувальною зоною.

З 9:00 до 18:00 транспортні засоби мешканців будинків центральної частини міста матимуть право безкоштовно перебувати у паркувальній зоні, без права займати паркувальне місце, а вже з 18:00 до 9:00 займати паркувальне місце дозволено. Мова йде про право заїзду у двори.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top