У Дрогобичі чоловік побив вагітну дружину

фото ілюстративне

Дрогобицький міськрайонний суд 3 серпня звільнив від кримінальної відповідальності дрогобчанина Тараса Д., який побив свою вагітну дружину. Чоловік сказав, що помирився з дружною.

Чоловік працює старшим диспетчером Львівського AT «Укргазвидобування». Раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, інформує zaxid.net/

Правоохоронці встановили, що 30 червня 2023 року, приблизно о 22:00, Тарас Д. був п’яним та почав сваритися з дружиною.

«Підійшов до своєї вагітної дружини й скориставшись фізичною перевагою, схопив її за плечі та повалив на диван на спину. Після цього кулаками та долонями почергово завдав приблизно десять ударів по голові та обличчі. Коли жінка піднялась з дивану, чоловік наздогнав її у коридорі, схопив рукою за шию та штовхнув. Потерпіла упала на спину. Коли жінка лежала на підлозі, чоловік умисно кулаками та долонями завдав приблизно десять ударів по голові та обличчі», – йдеться в ухвалі суду.

Згодом, як йдеться у матеріалах справи, чоловік ногою вдарив п’ять дарів по передпліччі та попереку. Жінка отримала множинні забійні садна по всьому тілу. У суді зазначили, що травми належать до легкого ступеня тяжкості. Проте Тарас Д. подав клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності, оскільки він помирився з дружиною.

Суд не заперечує, що чоловік вчинив злочин. Однак згідно зі ст. 46 Кримінального кодексу, людину, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості, можуть звільнити від відповідальності, якщо вона помирилась з потерпілим.

«Потерпіла клопотання підтримала, оскільки примирилась з обвинуваченим. Вона також просила закрити справу», – зазначили в ухвалі суду.

Додамо, що справу розглядав суддя Андрій Хомик. Впродовж семи днів з оголошення ухвали можна подати апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top