Бойовики вперше за два дні порушили режим «тиші»: поранений військовий

У зоні бойових дій на Донбасі бойовики вперше за останні дві доби порушили режим припинення вогню. Удень 30 січня відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів у напрямку Станиці Луганської.

Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Поранений перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — середньої важкості.

Ситуація на Донбасі

З 27 липня 2020 року на Донбасі запрацювало нове перемир’я. Однак упродовж режиму тиші внаслідок обстрілів бойовиків уже загинули не менш як 72 українських військових. Ще понад 270 бійців зазнали поранень.

Також військові підриваються на вибухівках. За даними Міноборони, з початку війни станом на середину вересня 2021 року на вибухівках підірвалися щонайменше 1 178 українських військових, із них 257 — загинули.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Біля кордонів України перебувають приблизно 100 тисяч російських військових.

Водночас у розвідки США є інформація, яка вказує на те, що Росія підготувала групу оперативників для проведення спецоперації на Донбасі під чужим прапором, щоб виправдати своє нове вторгнення в Україну.

А 19 січня депутати російської Держдуми від «Комуністичної партії РФ» внесли проєкт звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати самопроголошені «ЛНР» та «ДНР».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top