На Донбасі снайпер бойовиків поранив українського військового, він у важкому стані

У зоні бойових дій на Донбасі 22 травня снайпер бойовиків поранив українського військового. Він у важкому стані.

Про це повідомила пресслужба Оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Там зазначають, що військового доправили до лікарні. Йому надають медичну допомогу, але поранений у важкому стані.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група Військової служби правопорядку. Про дії бойовиків повідомили представникам ОБСЄ.

Зазначимо, що 21 травня поблизу Луганського внаслідок обстрілів бойовиків були поранені одразу троє українських військових.

Нове перемир’я там запрацювало з 27 липня 2020 року, і протягом перших місяців на Донбасі справді суттєво зменшилася кількість обстрілів. Натомість зараз спостерігається нове загострення, за час «перемир’я» від обстрілів бойовиків загинули понад 30 військових. Солдати також гинуть унаслідок підриву на вибухівках.

Зростання кількості обстрілів бойовиків та кількості поранених і загиблих українських військових відбувалося на тлі збільшення кількості російських військ біля кордонів з Україною. Однак 22 квітня міністр оборони РФ заявив, що з 23 квітня війська почнуть повертатися на місця постійної дислокації.

У Держприкордонслужбі України підтверджували відведення російських військ з окупованого Криму. А 15 травня у Міністерстві оборони повідомили, що Росія хоч і почала відводити свої війська від кордону з Україною, але робить це повільно.

18 травня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що біля кордонів з Україною все ще перебувають близько 80 тисяч російських військових, значна кількість озброєння та військової техніки.

Share this post

scroll to top