Загострення ситуації на Донбасі: за добу бойовики 19 разів порушували режим тиші — штаб

У зоні бойових дій на Донбасі минулої доби, 29 жовтня, бойовики 18 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів п’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранення.

Про це повідомили у пресштабі операції Об’єднаних сил.

Бойовики відкривали вогонь біля Причепилівки, Зайцевого, Старогнатівки, Майорська, Новотошківського, Новоселівки, Катеринівки, Водяного, Мар’їнки, Станиці Луганської, Лебединського та Павлополя.

Стріляли бойовики з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї.

Також вони залучали безпілотники, з яких скидали постріли з гранати ВОГ-17. А ще на Луганщині зафіксували проліт безпілотника бойовиків, ймовірно, «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Внаслідок обстрілів п’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Бійці перебувають у лікарні, стан їхнього здоров’я оцінюють як задовільний.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь, але не використовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Станом на 7:00 30 жовтня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

З 27 липня 2020 року на Донбасі запрацювало нове перемир’я, однак упродовж режиму тиші внаслідок обстрілів бойовиків уже загинули щонайменше 63 українських військових. Ще понад 150 бійців зазнали поранень.

Також військові підриваються на вибухівках. За даними Міноборони, з початку війни на вибухівках підірвалися щонайменше 1 178 українських військових, з них 257 — загинули.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що поблизу держкордону України та тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму залишаються російські військові у зв’язку з бойовою підготовкою.

Та навіть після офіційного завершення російсько-білоруських військових навчань «Захід-2021» українське командування не фіксувало масового повернення військових РФ на місця постійної дислокації.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top