У Дрогобичі на пл. Ринок встановлено мистецький об’єкт, присвячений Дрогобицькій солі

Фото – Юрія Чернявського

Про завершення ще одного мистецького проєкту у Дрогобичі повідомив Олег Дукас. Тепер на головній площі Дрогобича з’явилася інсталяція, яка стосується солі – “білого золота” Галичини, продукту з яким тісно пов’язана історія Дрогобича. 

Артоб’єктом є вмонтована у площу інсталяція з топок справжньої дрогобицької солі під склом. На думку автора тепер у центрі міста врешті з’явився мистецький об’єкт про дрогобицьку сіль. Автором проекту є львівський митець Юрій Чернявський, назва проекту – “При потребі розбити скло”.

Нагадаємо, що минулого року у Дрогобичі реалізовувався проєкт “Магічні соляні міста”. Частиною цього проекту була організація арт-резиденції. П’ять учасників проекту  отримали можливість тиждень прожити у Дрогобичі, досліджуючи його культуру й історію міста. У підсумку створити проєкт мистецького об’єкту, який би міг бути встановлений у просторі міста. В результаті відбору уже серед проєктів учасників резиденції було визначено єдиний проєкт-переможець, який був реалізований у місті. Автором проекту є львівський митець Юрій Чернявський, назва проекту – “При потребі розбити скло”.

Мистецький об’єкт “При потребі розбити скло” буде встановлено в межах проєкту «Магічні соляні міста» за фінансової підтримки „MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді”. Партнером проєкту у Дрогобичі є ГО “Молодіжний простір Дрогобича”.

Фото – ВАРТО


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top