Мурал братів Грехів “Декорації міста” отримав інформаційну таблицю (ФОТО)

Минулого року, у листопаді, у Дрогобичі з’явився новий мурал – “Декорації міста”, який створили відомі українські художники та дрогобичани – Віталій та Сергій Грехи.

Цей мурал розповідає про Дрогобич та ті елементи його простору, які творять “декорації міста”.

Мурал з’явився він на місці попереднього муралу “Кардіограма міста”, який був намальований 10-ть років тому в межах фестивалю “Інше місто”. Тоді серед авторів муралу також були Віталій та Сергій Грехи.

Цього тижня на стіні, де нанесено цей особливий для міста мурал, з’явилася інформаційна таблиця, яка розповідає про його ідею, авторів, меценатів та координаторів реалізації цього проєкту.

Таблицю встановив Туристично-інформаційний центр Дрогобича на кошти платників податків.

У тексті таблиці вказано опис муралу, який сформували його автори – брати Грехи: “Ми створили композицію, яка складається з елементів різних епох. У кожного мешканця Дрогобича є свої улюблені місця, деталі оздоблень, фасади і об’єкти. Місто утворюється з наших спогадів, історій, теперішнього вигляду і того, як ми ставимось до нього. Ми формуємось під впливом міських образів, легенд, нашарування культур і життєвого досвіду. Декорації утворюють середовище для дії акторів, прокладають дороги до самоідентифікації містян та скеровують у пошуках шляхів у майбутнє”.

 

Благодійники проєкту:

Роберт Сервіс, ресторан “ДОШКА”, мережа зоомагазинів “ZooTop”, ТОВ “Брати”, кав’ярня “Bonita Coffee To Go”, ресторан “ТІТА”, кузня “Расип”, “Меденицька на розлив”, кав’ярня Ekler Coffee & Tea, “Your Burger Dro”, Ravlyk.club, Олег та Мар’яна Бісик, кавярня “Кавун”.

***

Координували проєкт: Туристично-інформаційний центр Дрогобича (Ігор Чава) та ГО “Галицькі Новини “ВАРТО” (Олег Дьорка).

Брати Грехи – учасники формації Kickit Art Studio – команди художників з України, що займається вуличним мистецтвом та графіті понад 10 років.
У творчому доробку братів Грехів реалізовані мистецькі проєкти в Україні, Грузії, Польщі, Данії, Угорщині. Їхні роботи можна побачити на фасадах будинків Львова, Любліна, Івано-Франківська, Тбілісі, Києва чи, наприклад, Стокгольма.

Share this post

One Reply to “Мурал братів Грехів “Декорації міста” отримав інформаційну таблицю (ФОТО)”

  1. Читач сказав:

    Координатори та автори сайту! Що ж ви пишете, якою мовою? Зрозуміло, що талбицю ніхто не перероблятиме, тож всім буде видна ваша недолугість! Адже – жодний мурал! Українською мовою це стінопис. Як видно нема в нас ні журналістів грамотних, ні знавців мови у відділі культури. прикро й сумно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top