У Дрогобичі офіційно відкрили “Дія Центр”, збудований за кошти платників податків

Сьогодні, 5 січня, у Дрогобичі офіційно відкрито новозбудований ЦНАП, де можна отримати 410 адміністративних послуг.

На першому поверсі діє рецепція та зал очікування, зал обслуговування абонентів, громадська приймальня, працює система електронної черги та дитяча зона.


На зведення Центру витратили понад 33 мільйони гривень з бюджетів різного рівня: 21,6 мільйона – з державного бюджету, 8,2 млн – з бюджету місцевої громади і ще 3,3 мільйона гривень з бюджету області. Відтак, “Дія Центр” збудований за кошти платників податків.

Хто збудував Дія Центр у Дрогобичі?

ТОВ “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “РОЯЛ ІНВЕСТ” – компанія, яка збудувала  ЦНАП у Дрогобичі. Про цю компанію інформації мало. Юридична адреса цієї компанії – КИЇВ, вулиця АКАДЕМІКА ФІЛАТОВА, будинок 22/8, офіс 302. 

Відповідно до даних сайту clarity-project.info за цією адресою зареєстровано аж 15 юридичних осіб!

Керівником підприємства, яке будує у Дрогобичі ЦНАП, є Сапожинський Роман Іванович.

Підприємство засноване 08.11.2019 і за дворічну історію не показало якогось великого успіху, звісно, якщо це не стосується Дрогобича.

Відповідно до даних сайту clarity-project.info це підприємство: учасник у 4 закупівлях. Переможець у 2 закупівлях на суму 22.55 млн грн. Підписано 2 договори на суму 22.55 млн грн.

Єдиним з ким ТОВ “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “РОЯЛ ІНВЕСТ” підписало угоди є Комунальне підприємство “Управління капітального будівництва” Дрогобицької міської ради.

У цьому тендері разом із “РОЯЛ ІНВЕСТ” взяли участь ще два підприємства: “СЧН ЖИТЛО-БУД” та сумнозвісна і відома на Дрогобиччині – ТОВ “ТЕРКОМБУД”, яку пов’язують колишнім начальником КП “Комбінат міського господарства” Сергієм Жирним. Це підприємство фігурувало у схемі привласнення бюджетних коштів: кримінальне провадження стосувалося реконструкції площі Ринок у Дрогобичі. Також виступало технічним учасником на тендері із вивезення сміття у Дрогобичі.

У тендерній документації, яка опублікована на сайті “Прозоро”, відсутня інформація, яка би підтверджувала попередній та успішний досвід цієї фірми у виконанні схожих робіт на об’єктах, де мова йде про бюджетні кошти (кошти платників податків). 

Замовник акцентував свою увагу лише на те, щоб виконавець мав працівників, які мають відповідний фах та досвід. А ось про досвід підприємства – жодного слова. “Замовник не заперечує про надання Учасником, за його бажанням, будь-яких додаткових документів про досвід”, – йдеться у тендерній документації. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top