Багатодітна сім’я переселенців з Макіївки за один тиждень втратила від COVID-19 обох батьків. Без опіки залишилося 13 дітей…

Багатодітна родина переселенців з Макіївки за один тиждень втратила від COVID-19 обох батьків. Володимир та Діана Родікови виховували 13 дітей: п’ятьох рідних та 8 всиновлених. Рятуючи дітей від війни, подружжя опинилося в Київській області, пройшло чимало випробувань, перш ніж оселитися в своєму домі.

Про це пише Радіо Сводоба.

Минулої неділі, 21 березня, коронавірус забрав життя голови родини – Володимира Родікова, 29 березня в реанімації померла і мама багатодітної сім’ї – Діана. Без батьківської опіки залишилося 13 дітей.

Перед війною на Донбасі подружжя всиновило 5 малюків з Макіївки: вони розповідали Радіо Донбас.Реалії, що колись пообіцяли перед Богом, що будуть піклуватися не тільки про рідних дітей, а й про тих, хто позбавлений батьківської любові.

З Макіївки у2014-му вони їхали у відпустку, але окупаційна влада видала наказ про заборону вивозу дітей сиріт з підконтрольної їй території області. Тієї ж миті Володимир ухвалив рішення не повертатися назад, і родина з 10-ма дітьми й майже без речей поїхала до Києва.

Коли вдалося вирішити проблеми з житлом, Родікови взяли у свою родину двох дівчат і хлопчика.

На початку лютого Діана Родікова отримала нагороду «Мати-героїня». Тепер родина повністю осиротіла.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top