«Прийдуть румуни ㅡ я тебе на коліна поставлю»: На Буковині п’яний священник РПЦ погрожував патрульним

У Чернівецькій області патрульна поліція зупинила авто з п’яним водієм. Як виявилося, за кермом був священнослужитель. Чоловік спробував дати поліцейським хабаря, а коли йому відмовили ㅡ почав погрожувати та ображати правоохоронців.

Інцидент стався ще 18 квітня 2021 року, однак відео з нагрудної камери поліцейських з’явилось у мережі лише зараз. Як пише «24 канал» з посиланням на заяву поліції, відео опинилось у журналістки після публічного судового засідання щодо цього інциденту.

Правоохоронці зупинили п’яного священнослужителя близько 20:00 вечора та запропонували пройти тест на алкогольне сп’яніння. Однак той запропонував натомість патрульним хабаря, щоб вони його відпустили. Він запевняв, що випив лише чашу вина, розбавленого водою, під час служби.

Після того, як поліцейські йому відмовили, священнослужитель почав ображати та погрожувати правоохоронцям.

Зокрема, на кадрах видно, як під час затримання він каже: «Дивись на мене! Ти хохол, ти бандерівець. Але завтра, запам’ятай, прийдуть румуни ㅡ я тебе на коліна поставлю. Ти будеш мені румунською розмовляти. Якщо не будеш знати румунської, я тобі кулю у лоб вистрілю. Розумієш?»

Правоохоронці свою чергою просили чоловіка заспокоїтися. Після цього священника намагалася забрати знайома священнослужителька, однак поліція дозволила їй взяти лише автівку.

Чоловік кричав, що поліція не має права його затримувати, оскільки він є «румуном та молдаванином». На зауваження правоохоронців, що він перебуває на території України, він заявив, що йому начхати.

Журналістка Галина Єреміца, яка опублікувала відео, повідомила, що затриманим священником є Василь Савка. За даними порталу «Релігійна правда», він є настоятелем храму на честь Святих Архангелів Михаїла та Гавриїла УПЦ МП села Балківці Новоселицького району Чернівецької області.

Що кажуть у поліції?

Патрульна поліція Чернівецької області повідомила, що п’яного водія помітили очевидці ㅡ він підрізав інші машини. На місці правоохоронці склали на нього 2 протоколи: за керування у нетверезому стані та дрібне хуліганство. Пізніше суд визнав чоловіка винним, пише «24 канал».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top