Світовий туризм відновиться не раніше 2023 року – ООН

Всесвітня туристична організація при ООН вважає, що пандемія коронавірусу зробила 2020 рік найгіршим для світового туризму за всю історію. Світовий туризм може повернутися до колишнього рівня не раніше 2023 року.

Відповідну заяву опубліковано на сайті організації.

Так, туристична галузь страждає від пандемії COVID-19 на всіх континентах. Згідно з даними організації, втрати сфери туризму в 2020 році склали 1,3 трлн доларів.

“Згідно з останніми даними, кількість міжнародних поїздок знизилася на 74%. Число туристів, які подорожують в інші країни, знизилося в минулому році на 1 млрд в порівнянні з показником 2019 року”, – стверджують в СОТ.

У той же час, початок вакцинації від COVID-19 допоможе відновити довіру туристів, що буде сприяти пом’якшенню обмежень на поїздки та туристичні поїздки можуть нормалізуватися протягом 2021 року.

“Заглядаючи в майбутнє, більшість експертів не очікують повернення до рівня, що був до пандемії, до 2023 року. Фактично, 43% респондентів вказують на 2023 рік, а 41% очікують, що повернення до рівня 2019 року відбудеться тільки в 2024 році чи пізніше”, – резюмували в СОТ.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top