Два місяці простою. Втрати туристичної галузі у Трускавці, як і в Україні, захмарні

Ще 18 березня міська комісія ТЕБ та НС у Трускавці рекомендувала санаторіям та готельним комплексам не приймати гостей до 3 квітня. Далі карантинні обмеження продовжували. Того ж дня, 18 березня, зачинили бювет мінеральних вод. Життя на курорті завмерло.

На початку квітня міський голова Андрій Кульчинський повідомив, що вперше в історії Трускавця, на курорті жодного відпочивальника:

“У Трускавці зараз безпрецедентна ситуація. Закриті всі бювети, санаторії, готелі, пансіонати. Жодного відпочиваючого офіційно немає. Такого ніколи раніше не було”..

Втрати міста можна лише уявити, адже туризм є найважливішою галуззю Трускавця. Велика складова наповнення бюджету була за рахунок відпочивальників, від сплати податку санаторно-курортних комплексів, готельної інфраструктури, закладів харчування.

Туроператори, готелі та ресторани тільки у Києві недоотримали майже 1 млдр доларів у квітні і травні через карантин. Повідомив мер столиці Віталій Кличко. Сума по всій країні в десяток разів більша.

Читайте такожЯк виживає бізнес Дрогобиччини на карантині

З 1 червня в Україні дозволили роботу готелів з дотриманням санітарних заходів. У Трускавці готелям та пансіонатам міська комісія ТЕБ та НС дозволила приймати відвідувачів з 2 червня. Для роботи прописані чіткі вимоги, яких вони повинні дотримуватися: температурний скринінг співробітників та пожильців, масковий режим поза номерами, одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі не більше однієї особи на 10 м2 площі, ресторани в готелях поки працюватимуть на винесення та на обслуговування в номерах. 

Читайте такожДиректор готелю “Трускавець 365” розповів про втрати під час карантину

Але нормальне відновлення туризму залежить від роботи залізничного і авіаційного транспорту. А через продовження карантину на Львівщині, залізничне сполучення ще не відновлюють, потяги місцеві станції поки минатимуть..

Прибуває останній потяг на курорт, 18 березня, 2020

Ольга Біла

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top