Жодного відпочивальника. Міський голова Трускавця прогнозує важкий рік для курорту

Курорт Трускавець більше не приймає відпочивальників на час дії карантину в Україні. Як наголосив у коментарі Zruchno.Travel міський голова Андрій Кульчинський, за відсутності туристів місто фактично спорожніло.

У нас у Трускавці зараз безпрецедентна ситуація. Закриті всі бювети, санаторії, готелі, пансіонати. Жодного відпочиваючого офіційно немає. Такого ніколи раніше не було. Є свої особливості карантинного режиму в інших містах, але такого як у Трускавці та у деяких інших курортних містах, більше ніде нема в Україні” – наголосив Кульчинський.

Міський голова прогнозує складний рік для курортного міста, оскільки значну частину його бюджетних надходжень становить туристичний збір та непрямі податкові надходження від туризму.

Для нас це і великий виклик в частині різкого зменшення податкових надходжень. Люди втратили роботу. Багато хто пішов у відпустку за власний рахунок. Є соціальна напруженість з цього приводу. Тому ми розпочали заходи щодо економії бюджетних коштів“, – підкреслив він.

У середині березня в Трускавецькій міській раді повідомляли, що санаторно-курортні заклади міста працюють у звичайному режимі, хворих на коронавірус немає.

Фото – Варто Галицькі новини

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top