«Втрати підрахувати складно». Директор готелю в Трускавці про вихід з карантину

Карантин через пандемію коронавірусу зачинив людей у домівках. Серед перших, хто відчув це – туристична галузь. Спорожніли міста, готелі, курорти. Вже зараз українська туристична індустрія втратила приблизно 1,5 млрд доларів. Якщо карантин буде продовжено, більшість компаній та закладів не зможуть його пережити, вважає очільниця Асоціації гостинності України, кандидат економічних наук, Анна Романова. І додає, що, з одного боку, є надія на внутрішній туризм, подорожі Україною.

Надії не втрачають готельєри у Трускавці. Після двох місяців простою очікують на відновлення туристичного сезону.

Директор готелю “Трускавець 365” Сергій Чурбанов в ефірі одного з телеканалів наголосив, що фінансові втрати підрахувати складно.

«Ми не рахували свої втрати у фінансовому еквіваленті. Ми втратили два місяці роботи і не знаємо, коли вона розпочнеться. Говорити можна в еквіваленті туризму. Для того, щоб щось змінилося, нам треба зараз розуміння, як буде зараз відбуватися той процес, якщо турист поїде в Трускавець». 

Також директор «Трускавець 365» зазначив, що в готелі наразі діє бронювання, але це відбувається умовно, бо нема розуміння, що зараз робити з туристами, які хочуть приїхати. 

«Люди дзвонять, цікавляться, хочуть приїхати, але на сьогодні ми не знаємо, що з цим робити», – зазначив Чурбнов. 

Додає, що ціни на проживання у готелі підвищувати не планують

«Ми б хотіли, щоб люди, які не змогли приїхати до нас весною, мали змогу приїхати влітку», – підкреслив директор готелю. 

Варто додати, що у Києві сьогодні, 30 травня, відновлюють роботу готелі. Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій міста. Ресторани в готелях поки працюватимуть на виніс та на обслуговування в номерах. Для готелів прописані чіткі вимоги, яких вони повинні дотримуватися:

  • Температурний скринінг співробітників та пожильців.
  • Масковий режим поза номерами.
  • Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі з розрахунку не більше однієї особи на 10 м2 площі приміщення.
  • Ресторани в готелях поки працюватимуть на винесення та на обслуговування в номерах. 

Ольга Біла

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top