Чи приїде Зеленський у Меденичі дорогу відкривати?

У четвер, 4 червня, відбудеться офіційне відкриття відремонтованої автомобільної дороги Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі.

Відомо, що прес-конференція відбудеться о 14:00 годині у Меденичах.

Локація – поворот з Меденич у село Гірське.

З неофіційних джерел стало відомо, що участь у офіційному відкритті відремонтованої дороги має взяти чинний президент Володимир Зеленський. Приїзд президента не афішують, але всі активно готуються: від силовиків і до дорожників.

Проте на сайті ЛОДА зазначено виключний переік осіб, пристуніх на урочистостях. Тут і Олександр Кубраков, голова Державного агентства автомобільних доріг України, Максим Козицький, олова Львівської обласної державної адміністрації, Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, Олег Береза, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області, предствники ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», які виконували роботи.

Президента у переліку – немає.

Нагадаємо, що автомобільна дорога загального користування державного значення Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі сполучає місто Львів з Пустомитівським, Миколаївським та Дрогобицьким районами і є найкоротшим шляхом до курортних Трускавця і Східниці, а також до Дрогобича. Відкриття цієї дороги дозволить суттєво розвантажити трасу Київ-Чоп у напрямку зі Львова до Стрия.

Капітальний ремонт дороги розпочали у 2016 році у рамках інвестиційного проекту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області». Загальна протяжність відремонтованої дороги становить 47,5 км. У 2019 році дорожники розпочали капітально ремонтувати останню ділянку цієї дороги від села Велика Горожанка до селища Меденичі. Упродовж весняних місяців 2020 року відремонтували останні 8,4 км шляху та два мости у с. Колодруби.

На дорозі Львів – Пустомити – Меденичі влаштовано нове покриття із асфальтобетонної суміші з попереднім посиленням основи, впорядковані узбіччя, капітально відремонтовані всі штучні споруди (11 мостів та 1 шляхопровід), значна частина дороги облаштована зовнішнім освітленням.

Загальна вартість ремонтно-будівельних робіт становить 1,1 млрд грн з державного бюджету. Роботи виконувала підрядна організація ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top