Правила роботи готелів в умовах карантину. Що варто знати?

Адміністрація закладу має забезпечити наявність щонайменше п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту.

Міністерство охорони здоров’я опублікувало розпорядження головного санітарного лікаря Віктора Ляшка про громадське обговорення ІІ і ІІІ етапів виходу з карантину, за яким дозволять працювати готелям за дотримання санітарних норм.

Отож, рекомендації від МОЗу:

  • Керівник готелю має призначити відповідальну особу, яка проводитиме температурний скринінг усім працівникам.
  • При вході у готель мають розмістити інформацію про профілактику коронавірусної хвороби та вказівники до станції дезінфекції рук із вмістом спирту не менше 60-70%. 
  • Адміністрація закладу має забезпечити наявність щонайменше п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту.
  • Перебування у готелі може бути тільки у захисних масках.
  • У вестибюлі можуть перебувати не більше однієї особи на 10 кв. метрів.
  • Біля рецепції не має бути скупчення людей, дистанція має становити 1,5 м.
  • Готелі мають забезпечити попередню онлайн-реєстрацію, а на рецепції облаштувати захисний екран між персоналом та відвідувачем.
  • Спа-центри, конференц-зали та фітнес-зали заборонені наразі у готельних закладах.  
  • Харчування може бути організоване шляхом доставки їжі номери за попереднім замовленням або на відкритих літніх майданчиках та терасах.
  • За столиком, як відомо, може перебувати не більше чотирьох сіб, без урахування дітей до 14 років.
  • У готелі мають щогодини проводити вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів.
  • Кожні 3-4 години – дезінфекцію поверхонь, зокрема стійки рецепції.
  • При готелях має бути збір усіх засобів індивідуального захисту в окремі контейнери в одноразові поліетиленові пакети.

Якщо у когось, хто проживає у готелі, виявляють підвищену температуру, таку особу мають ізолювати в окремій кімнаті до приїзду карети «швидкої допомоги».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top