Суттєво послабити карантин в Україні можуть влітку

Влітку буде легше. Карантин в Україні хочуть послабити всередині року.

Саме в цей період прогнозують зменшення кількості недужих. Цьому сприятиме вакцинація.

Про таке заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

З його слів, маски українцям влітку ще доведеться носити. Але  інші обмеження планують пом’якшити. Усе для того, щоб врешті-решт повернутися до нормального життя.

#ВАРТО_знати:

На “зеленому” рівні забороняється проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території, а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі. Також забороняється перевезення пасажирів у громадському транспорті у більшій кількості, ніж передбачено місць для сидіння.

На “жовтому” рівні заборонено те саме, що для “зеленого”, а також відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту.

На “помаранчевому” рівні заборонено також проведення масових заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. метрів, діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів, роботу після 24-ї та до 7-ї години нічних клубів, ресторанів, кафе, барів тощо, відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти, діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, проведення планових заходів з госпіталізації, крім невідкладних випадків. 

На “червоному” рівні заборонено перевезення пасажирів усіма видами громадського транспорту, відвідування закладів освіти здобувачами освіти, робота ресторанів, кафе, ТРЦ, розважальних закладів, фітнес-центрів, відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

                                                                                                                          
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top