Послаблення карантину поки не буде: приріст хворих на Covid-19 перевищив 5%

Приріст кількості нових хворих на Covid, 29 квітня, склав 5,5% до загальної кількості раніше хворих – це вище рівня 5%, на який орієнтується уряд під час ухвалення рішення про пом’якшення карантину. У попередні три дні цей показник становив 4,5-4,8%, і це був рекордно тривалий період, коли приріст нових хворих опустився нижче 5% в день.

Протягом 10 днів поспіль співвідношення виявлених випадків серед всіх протестованих не змінюється, або щоденно утримується на рівні 5%“, – так визначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль умови для введення першого етапу пом’якшення карантину.

Зростання загальної кількості хворих також помітно підвищилось: зараз воно досягло 520 осіб порівняно з 470 людьми на початку тижня, 306 осіб – на початок минулого тижня і 40 осіб – на початок квітня.

Що стосується другого критерію з урахуванням тестів, то МОЗ останнім часом публікує щоденну загальну статистику ПЛР-тестів, згідно з якою 29 квітня був досягнутий рекордний показник – 7 315  тестів за день, коли попередній рекорд становив 5 825.

Умовами для введення другого етапу пом’якшення карантину прем’єр назвав щоденне зменшення протягом 10 днів поспіль відсотка виявлених випадків серед всіх протестованих і стабільність або зростання кількості видужалих за добу.

Останній показник до недавнього часу був вкрай нестабільний. Останні два дні він тримається помітно вище за відмітку 100 осіб на добу – 111 за 28 квітня і 135 за 29 квітня.

На третій етап пом’якшення карантину уряд готовий піти за умови, що протягом 10 днів поспіль кількість одужавших вдвічі більше, ніж кількість нових випадків захворювання, а заклади охорони здоров’я зайняті пацієнтами з коронавірусом менше, ніж на 10%.

Нагадаємо, Кабмін представив план виходу з карантину. Він складається з 5 пунктів і може початися вже з 11 травня.

Джерело
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top