Можливий старт 11 травня. Кабмін представив план виходу з карантину

Кабінет міністрів розробив план виходу з карантину, який складається з 5 етапів.

«Стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації», повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворювання.

Перший етап. Відкриття парків і зон відпочинку, дозвіл на непродовольчу торгівлю, роботу нотаріусів, коли протягом 10 днів поспіль співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюватиметься або щоденне відхилення утримуватиметься в межах 5%.

Другий етап. Відкриття спортзалів, готелів і відновлення навчання в старших класах, коли відсоток виявлених випадків Covid-19 в Україні почне зменшуватися.

Третій етап. Відкриття дитячих і спортмайданчиків, частково метро, ​​місцевих перевезень, ТРЦ і баз відпочинку, коли протягом 10 днів поспіль кількість осіб, що видужали, в два і більше разів перевищуватиме кількість нових випадків захворювання.

Четвертий етап. Відкриття громадського транспорту, закладів освіти і культури, коли випадків інфікування Covid-19 буде менше 5 на область за день.

П’ятий етап. Скасування усіх обмежень, коли в Україні спостерігатиметься тільки поодинокі привізні випадки інфікування коронавірусом.

Джерело
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top