На Львівщині звільнять понад 4 тисячі працівників – прес-служба Львівського обласного центру зайнятості

Фото – ілюстративне

На Львівщині звільнять понад 4 тисячі працівників. Серед них 54% це працівників сфери охорони здоров’я та надання соціальної допомоги.

Про це повідомляють ВАРІАНТИ з посиланням на прес-службу Львівського обласного центру зайнятості.

Відповідно до статистичних даних, якими володіє обласний центр зайнятості, у першому кварталі п. р. фірми та компанії Львівщини запланували вивільнити 4103 працівника. Для порівняння, у січні-березні 2019 року ця цифра становила 1024.

“Здебільшого цьогоріч про звільнення з роботи з ініціативи працедавця відповідно до пункту 1 статті 40 КЗпП України попередили працівників сфери охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (54%), державного управління та обов’язкового соціального страхування (23%). За професійними групами 60% осіб, поінформованих про вивільнення, становили керівники, фахівці та службовці, 35% – кваліфіковані працівники, і лише 5% – некваліфікований персонал” – йдеться  повідомленні.

Львівський міський центр зайнятості отримав інформацію про заплановане вивільнення 1465 працівників, Золочівська РФ ЛОЦЗ – 897, Турківська РФ ЛОЦЗ – 392, Дрогобицький МРЦЗ – 225, Жовківська РФ ЛОЦЗ – 203 особи.

Понад сто підлеглих мають намір скоротити працедавці Моршина (126 осіб), Миколаївського району (111) та Трускавця (105 осіб). Звільнення через скорочення штатної чисельності торкнеться також працівників підприємств Жидачівщини (91 особа), Сокальщини (79), Бродівщини (73), Червонограда (75), Кам’янка-Бузького (71), та Городоцького (65 осіб) районів.

А найманому персоналу, котрий охоплений трудовою діяльністю на фірмах і компаніях Борислава, Новояворівська, Стебника, Стрийського, Мостиського, Перемишлянського, Сколівського та Старосамбірського районів, звільнення за пунктом 1 статті 40 КЗпП України не загрожує.

Нагадаємо, що відповідно до законодавчих норм, суб’єкти господарювання повинні повідомити службу зайнятості про ймовірне скорочення штатної чисельності за два місяці до факту звільнення працівників. Але це не означає, що з усіма підлеглими, котрих попередили про звільнення з ініціативи працедавця, будуть розірвані трудові відносини. Для прикладу, з-посеред безробітних, котрі станом на 01.04.2020 року отримували послуги у базових центрах зайнятості та філіях Львівського ОЦЗ з метою пошуку роботи (15,1 тис. осіб), вивільнені становили тільки 7,5%.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top