У Дрогобичі поліція затримала “серійну” викрадачку телефонів

В Дрогобичі поліцейські викрили зловмисницю, причетну до крадіжок мобільних телефонів. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк до трьох років, – інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

В Дрогобицький відділ поліції 7 березня звернулась 63-річна місцева мешканка.

За словами жінки, близько 15.00 на вулиці Ковальській невідома особа викрала з сумки мобільний телефон «Самсунг». Правоохоронці встановили особу зловмисниці – 50-річної жительки міста Дрогобич.

Згодом з’ясувалося, що вона також причетна до крадіжки мобільного телефону «Xiaomi Redmi» у місцевого мешканця.

Крадіжка була скоєна цього ж дня.

Викрадені речі у зловмисниці вилучено. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання включно до позбавлення волі на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування, триває перевірка щодо причетності жінки до інших аналогічних правопорушень.

Ось декілька порда, як вберегти себе від крадіжки телефону:

Якщо ви йдете по темній безлюдній вулиці, то намагайтеся не розмовляти по телефону, особливо якщо у вас в руках дорога модель. Цим ви можете спровокувати злодія. Якщо ви перебуваєте в нетверезому стані, то шанси вирвати з ваших рук мобільний телефон дуже великі. До того ж нетверезий перехожий навряд чи наздожене прудкого злодія.

Деякі зловмисники можуть тиснути на жалість, попросивши у вас телефон, щоб подзвонити вмираючої бабусі чи мамі. Вони можуть пояснювати своє прохання тим що сіла батарея, порожній рахунок. Деякі підприємливі злодії можуть навіть запропонувати вам гроші за дзвінок або дадуть потримати свою сумку, яка виявиться порожньою або заповненою газетами.

Якщо ви почнете погоню з криками “хапайте злодія”, то висока ймовірність того, що ви не встигнете довго пробігти. “Випадкові” перехожі, які будуть одночасно і спільниками злочинця, “помилково” приймуть вас за злодія та будуть ретельно утримувати. Поки ситуація проясниться, справжній злочинець встигне далеко втекти.

Крадіжка мобільного телефону в громадському транспорті – це класика жанру. Кишенькові злодії діють за класичним сценарієм: один займається відволіканням уваги жертви, другий краде телефон і передає видобуток третій особі, яка моментально зникає. Зазвичай злодії розташовуються при вході в громадський транспорт, де зосереджена велика кількість людей, і в разі крадіжки важко розібратися, що до чого. Не варто демонструвати злодіям свій дорогий телефон в переповненому транспорті та недбало поміщати його в кишені верхнього одягу.

Одним з класичних прийомів зловмисників вважається ситуація, коли людині повідомляють, що у неї на спині пляма від фарби. На свій подив ви виявите свіжу пляма на верхньому одязі. Незнайомець може запропонувати вам допомогу (очистити одяг від фарби), дивлячись, як ви знімаєте верхній одяг. Коли пляму знищено, з`ясовується, що разом з співчутливим перехожим пропав і ваш телефон.

Як повернути втрачений телефон

Якщо ви просто забули свій телефон десь, то спробуйте подзвонити на нього або відправити смс. Можливо, його знайде порядна людина та поверне вам.

Якщо ви десь забули телефон, то можна звернутися в правоохоронні органи та повідомити про його зникнення. Якщо він буде знайдений, то вам його повернуть. Але в більшості випадків телефони зникають безповоротно. Залишається лише знову піти в магазин і купити телефон.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top